Prof. Dr. Hendrickx B.

Over Professor Hendrickx Benoit

profHendrickx01
profHendrickx03
profHendrickx04
profHendrickx05
profHendrickx02
profHendrickx06
Gedurende zijn opleiding als plastisch chirurg aan het UZ Leuven behaalde professor Hendrickx een doctoraat in de biomedische wetenschappen over stamceltherapie en specialiseerde zich nadien gedurende 3 jaar verder aan de meest gerenommeerde centra in Engeland en Australië in cosmetische en reconstructieve plastische chirurgie.

Zo verdiepte hij zich gedurende meer dan een jaar in microchirurgische borstreconstructies in het Queen Victoria Hospital in East Grinstead, Verenigd Koninkrijk. Daarna richtte hij zijn focus op esthetische chirurgie in het McIndoe Surgical Centre, een privé ziekenhuis voor plastische chirurgie in East Grinstead en werkte hij samen met verschillende beroemde Londense chirurgen uit Harley Street.

Hij perfectioneerde zich verder in de esthetische chirurgie in het Melbourne Institute of Plastic Surgery in Melbourne, Australië, waar hij samen werkte met de beste plastische chirurgen uit dat deel van de wereld en zich verder specialiseerde in chirurgische en niet-chirurgische verjongingstechnieken zoals botulinium toxine behandelingen en fillers, gelaatschirurgie, borstchirurgie en chirurgie na vermagering. Momenteel werkt professor Hendrickx als staflid in het Universitair Ziekenhuis van Brussel en zijn privépraktijk te Knokke, zijn geboortestad. Bovendien geeft hij opleiding in aangezichtsanatomie en behandelingen met botulinium toxine en fillers aan artsen in binnen- en buitenland.

Professor Hendrickx is actief lid van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery en van de American Association of Plastic Surgeons en is lid van de raad van bestuur van de Royal Belgian Society of Plastic Surgery. Bovendien is hij in 2016 gelijktijdig voorzitter van de twee grootste Europese onderzoeksverenigingen binnen de plastische chirurgie: de European Plastic Surgery Research Council en de EURAPS Research Council.